کشت دوم 90 هزار میلیارد ریال برای کشاورزان گیلان درآمدزایی دارد

صالح محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: 104 هزار و 422 هکتار از شالیزارهای گیلان امسال بعد از برداشت برنج به زیرکشت دوم محصولات مختلف کشاورزی رفت و بخشی هم مربوط به تولید برنج راتون می باشد که 94 درصد از برنامه هدف گذاری شده در زمینه کشت دوم محقق شده است.

صالح محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: 104 هزار و 422 هکتار از شالیزارهای گیلان امسال بعد از برداشت برنج به زیرکشت دوم محصولات مختلف کشاورزی رفت و بخشی هم مربوط به تولید برنج راتون می باشد که 94 درصد از برنامه هدف گذاری شده در زمینه کشت دوم محقق شده است.

وی بیان کرد: از این سطح 85 هزار و 280 هکتار مربوط به کشت برنج راتون با تحقق 99 درصدی برنامه هدف گذاری شده است که طی آن بیش از 80 هزار تن شلتوک به ارزش اقتصادی افزون بر 32 هزار میلیارد ریال از پرورش راتون حاصل شده است.

بیشتر بخوانید:

آغاز برداشت برنج راتون در زمین های زراعی گیلان

رنج راتون یا برنج چین دوم از جوانه زدن دوباره ساقه های برنج (شالی) کشت اول به دست می آید. شالیکاران بعد از برداشت برنج کشت اول، ساقه های شلتوک را می بُرند و زمین را آبیاری می کنند و به زمین فرصت استراحت می دهند تا برنج هایی که در مرحله کشت اول فرصت رشد نداشتند، رشد کرده و یا از ریشه های برنج ساقه های جدید بوجود آید.

برنج راتون طی سال های اخیر با توجه به هزینه پایین تولید، دوره رشد کوتاه، کاهش 50 درصدی مصرف آب و نهاده های کشاورزی، کیفیت بالا و عطر و طعم مناسب مورد توجه شالیکاران قرار گرفته است.

وی بیان کرد: 19 هزار و 142 هکتار از شالیزارهای گیلان نیز امسال به زیر کشت دوم محصولاتی چون گندم، جو، تریکاله، پاچ باقلا، باقلا برکت، سبزیجات برگی و غده ای و شبدر رفت که 75 درصد برنامه ریزی انجام شده در این زمینه محقق شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: کشت دوم موجب کاهش برخی آفات و علف های هرز کشت اصلی (برنج) می شود، تثبیت ازت خاک با کشت شبدر و سایر گیاهان شامل؛ یونجه، شبدر و لوبیا موجب بهبود شرایط خاک زراعی شده و هزینه های تولید در این مرحله از کشت به مراتب کمتر از کشت بهاره و تابستانه است.

کشت دوم بعد از برداشت برنج، تقریبا نیمه دوم مردادماه آغاز می شود، برداشت محصولات کشاورزی در کشت دوم به نوع محصول بستگی دارد به عنوان مثال پاچ باقلا در پاییز (آبان ماه) برداشت می شود، برداشت علوفه تا سه ماه بعد از کاشت است و باقلای مازندرانی و نخودفرنگی نیز بعد از 6 ماه در فروردین ماه برداشت می شود.

گیلان دارای 314 هزار هکتار اراضی کشاورزی است و 317 هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند. برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمده ترین محصولات کشاورزی گیلان است. این استان همچنین یکی از تولیدکنندگان مهم طیور در کشور است.

این خطه بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

شهرستان های رشت و صومعه سرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.

نظرات

captcha